Tandem.hu
Tudatos Tandemugrók Oldala

Tandemugrásom - Pálfi Ferenc

Written by hétfő, 23 augusztus 2010 00:00

Így kezdődött.

Pálfi Ferenc, 63 éves mérnök vagyok és 2009 karácsonyára egy tandemugrásra szóló ajándék utalványt kaptam gyermekeimtől. Hát mit mondjak: örültem is és egyben szorongás fogott el, hogy amire lelkem mélyén vágytam az most kézzel fogható közelségbe került. Az igazsághoz tartozik, hogy mindig azt mondtam, csak akkor ugranék ki egy repülőből, ha más módon nem menthetném meg az életemet, mondjuk kiszabadulna egy oroszlán a ketrecéből a repülőn. Ugyanakkor ott bujkált bennem a nagy vágy, hogy úgy repüljek ég és föld között szabadon, mint a madár, kipróbálva a szabadesés akkor még számomra ismeretlen érzését. Talán nem léptem volna meg egyedül ezt a lépést - maradt volna egy beteljesületlen álom - de hála gyermekeimnek – feleségem szerint - meggondolatlanságuknak „a kocka el lett vetve.”

Tandemugrásom - Dózsa Tünde

Written by hétfő, 31 augusztus 2009 00:00

Mivel eddig is vonzottak a nem konvencionális hobbik, most mégis úgy éreztem hogy valami újra és különlegesre vágyom, ezért elkezdtem odafigyelni, amikor egy barátom az ejtőernyős élményeit mesélte.
Felvetésemre ajánlotta, hogy tud egy csapatot, akikkel nagyon megérné kipróbálni az ejtőernyős tandemugrást, és hétvégén pont lesz is egy jó lehetőség Kaposújlakon.

Tandemugrásom - Gazdag Judit

Written by hétfő, 31 augusztus 2009 00:00

Gazdag Juditnak hívnak. Többek szerint kicsit vadóc, őrült, és mindig újabb és újabb izgalmakat kereső! Tudta ezt a Párom is, mikor 33. születésnapomra meglepett egy tandemugrással!  Krisztus-i kor…Isteni ajándék! Köszönöm!!! El sem tudom mondani mennyire meglepett vele és különös boldogság töltött el, hogy végre ez a vágyam is teljesül! Ugyanis már régóta álmodoztam arról, hogy kivetem magam a semmibe és megtapasztalom a 200 feletti tempót a levegőben is!

Tandemugrásom - Borsodi Krisztina

Written by kedd, 25 augusztus 2009 00:00

Borsodi Krisztina vagyok, Siófokon élek és egyszerre két történetet szeretnék elmesélni. 2009 augusztus 9.-én Ugrottam le életemben először 3500 m magasról, majd augusztus 16.-án ismét megtettem. Ez persze nem volt ennyire sima ügy, mint ahogy elsőre hangzik.

Kijelenthetem, hogy 2009 júliusáig SOHA nem jutott az eszembe, hogy megnézzem mit figyelnek a madarak az égből. De tényleg.

A gondolat hogy kiugorjak egy repülőgépből, régóta foglalkoztatott. Nem tudom mikor jutott először eszembe, minek a hatására született meg a fejemben, de ott motoszkált egyre. Néhány évvel ezelőtt felvetettem a barátnőmnek az ötletet: ugorjunk egyszerre tandemet. Ő lelkesen benne is volt, de valahogy mégsem lett belőle semmi. A késztetés mégis mélyen megmaradt és várta a beteljesülést.

© 2017 Tandem.hu
Készítette: tarhely.hu